Egyéb dokumentumok

MELLearN Egyesület taggyűlésének összefoglalója – 2016. szeptember 22.

 

  • A MELLearN Egyesület honlapjának (http://mellearn.hu/) tartalmi alakításához várjuk a partner intézmények javaslatait. Szeretnénk, ha a tagintézmények kapcsolódó munkáját is meg tudnánk jeleníteni a honlapon, ebből adódóan várjuk, az intézmények saját projektjeiről szóló összefoglalókat, tanulmányokat, eseményeket, linkeket és további tartalmakat. Amennyiben elküldik ezen anyagokat a csuka.dalma.ilona@gmail.com email címre, úgy a MELLearN honlapon is láthatóvá fog válni.

 

  • Várjuk az intézmények javaslatait arra vonatkozólag is, hogy amennyiben ismernek olyan intézményeket, szervezeteket egyéb társaságokat akiknek a tevékenységi köre az Egyesületünk célkitűzéseibe illik, számukra felajánlhassuk a MELLearN Egyesülethez történő csatlakozás lehetőségét. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetősége felé már megtörtént az Egyesület bemutatása, a Közép-európai Egyetem rektorával pedig tervezzük a kapcsolat felvételét. A Nyíregyházi Egyetem kilépett az Egyesületből, illetve a jövő évtől a Pannon Egyetem is.

 

  • A MELLearN Egyesület ügyeivel foglalkozó Dobrossy és Társai Ügyvédi Iroda tájékoztatása alapján az alábbi helyzet áll fent a 2016. áprilisi közgyűlés megtartása után a közgyűlési dokumentáció átvezetésének tárgyában:

„a MELLearN Egyesület közgyűlési anyaga közvetlenül a közgyűlés megtartása után benyújtásra került elektronikus úton a Debreceni Törvényszék felé. A bejegyzéssel kapcsolatban annyit tudok elmondani a Debreceni Törvényszék ügyintézőinek tájékoztatása alapján, hogy jelenleg a 2015. október-novemberében benyújtott anyagok elbírálása van folyamatban, így előreláthatólag az idén nem kerül még áttekintésre sem a benyújtott anyag. Leghamarabb 2017. évben várható a bejegyzés. A bírósági titkárok tudják azt, hogy néhány civil szervezet esetében történt vezető tisztségviselő váltás esetén a bankszámlához való hozzáférés emiatt lehetetlen, de az anyagok érkezési sorrendben kerülnek elbírálásra és nagyon kevés a bíró a Törvényszéken.”

 

  • A 12. Nemzeti és nemzetközi lifelong learning konferencia ebook tanulmánykötetének megjelenése 2016. október 15-re várható.

 

  • A MELLearN Intenzív Szakmai Szeminárium (2016. december 7. – TEMPUS Közalapítvány 1077 Bp., Kéthly Anna tér 1.) tervezéséhez várjuk 2016. október 15-ig a plenáris előadók személyére javaslatokat, témaötleteket, műhelyvezetésre kollégákat.
    Az intézményi képviselőktől várjuk, hogy a saját intézményükből kik fognak majd megnyilvánulni és milyen témakörben.

 

  • A 13. Nemzeti és nemzetközi lifelong learning konferencia tervezett időpontja 2017. április 20-21. A konferenciához is várjuk az előadástémákat, plenáris előadókat és egyéb javaslatokat.

 

  • A legközelebbi taggyűlés 2016. december 7-én lesz a MELLearN Intenzív Szakmai Szeminárium napján, az esemény előtt lesz reggel 9:00-kor a TEMPUS Közalapítvány termében.

 

Az összefoglalót készítette:

Csuka Dalma Ilona

MELLearN Egyesület Titkárság

Pécs, 2016. szeptember 27.