2017. április 20-21. 13. Lifelong Learning Konferencia Felsőoktatás, életen át tartó tanulás és az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Célok megvalósítása

Felhívás

A MELLearN – Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület idén tavasszal, 2017. április 20-21. között a Budapesti Gazdasági Egyetemmel közösen rendezi 13. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciáját, melynek témája:

Felsőoktatás, életen át tartó tanulás és az ENSZ fenntartható fejlesztési célok megvalósítása

Higher Education, Lifelong Learning and the Achievements of the UN Sustainable Development Goals

Tervezett köszöntők és plenáris előadók:

Dr. Áder János Köztársasági Elnök úr
Prof. Dr. Rostovényi Zsolt – BCE
Maria Slowey – Dublin City University
Simai Mihály – BCE
Dr. Réthelyi Miklós – UNESCO

Tervezett szekciók:

  • A felsőoktatás szerepe az ENSZ fenntartható fejlesztési célok (SDG) és az Agenda 2030 megvalósításában: gazdasági és társadalmi dimenziók;
  • Felelős egyetem – a felsőoktatás felelőssége (szekcióvezetők: Dr. Géring Zsuzsanna Margit: BGE és Dr. Csillag Sára: BGE)
  • Az életen át tartó tanulás és a minőségi oktatás összefüggései az UNESCO GRALE3 tükrében (szekcióvezetők: Loboda Zoltán: OH és Kraiciné Szokoly Mária: ELTE PPK)
  • Életen át tartó tanulás és fenntartható környezetvédelem a felsőoktatás bevonásával: lehetőségek és korlátok;
  • Fenntartható fejlődés: a minőségi oktatás és tanulás finanszírozása: esélyek és kényszerpályák (szekcióvezetők: Dr. Kálmán Anikó: BME és Dr. Veres Pál: BCE)

 

A konferencia helyszíne: Budapesti Gazdasági Egyetem főépülete

A konferencia időpontja: 2017. április 20-21.

A rendezvényen előadások és prezentációk keretében nemzetközileg is elismert kutatók, szakértők elemzik a felsőoktatási környezetben zajló egyéni, közösségi és szervezeti tanulás folyamatait, tényezőit, különös tekintettel ezek tartalmi, módszertani feltételeire.

Amennyiben részt kíván venni konferenciánkon, úgy küldje el jelentkezését, illetve előadásának magyar és angol nyelvű absztraktját 2017. március 24-ig az alábbi címre:

www.mellearn.hu/konf_2017

A konferencia szakmai partnere a Magyar Rektori Konferencia, a Tempus Közalapítvány és az Európai Egyetemek LLL Hálózata (EUCEN)