Daily Archives: 2024.06.13.

Megjelent az EAEA megújított Felnőtt-tanulási Kiáltványa (Manifesto-2024). Ismerje meg Ön is!

Megjelent az Európai Felnőttoktatási Társaság (EAEA) megújított Felnőtt-tanulási Kiáltványa ‘ The Power and Joy of Learning/A tanulás ereje és öröme’ címmel. A 2024. június 10-én az EAEA honlapjára feltöltött nyilvános szakpolitikai kiadvány azzal a céllal készült 2016 és 2019 után immáron harmadszor, mert ideje volt megújítani a Kiáltvány által azonosított azon témákat, melyek a leginkább befolyásolják, meghatározzák a felnőttek tanulását úgy a részvétel, mint a teljesítmények terén.

A megújított szakpolitikai tématerületek:

·       Peace and democracy/Béke és demokrácia

·       Environmental sustainability and green transition/Környezeti fenntarthatóság és zöld átmenet

·       Well-being and resilience/ Jólét és reziliencia

·       Life skills/Életvezetési készségek

·       Inclusion, empowerment, and social justice/Befogadás, Cselekvéssel történő társadalmi megerősítés és társadalmi igazságosság

·       Employment and work/Foglalkoztatás és munka

·       Digitalisation/Digitalizáció

·       Demographic change and migration/Demográfiai változás és migráció

·       Adult learning and education and European & international policies/Felnőtt-tanulás és -oktatási és Európai&nemzetközi szakpolitikák

A Kiáltvány szerepe abban érhető tetten, hogy az EAEA tagság törekvéseivel összhangban igyekszik befolyásolni az uniós szakpolitika tervezését és formálását, valamint ezzel összhangban a bizottsági koordináció és tagállami szakpolitkai beavatkozások alakítását.

A Kiáltvány itt érhető el: European Association for the Education of Adults » The new Manifesto for Adult Learning in the 21st Century: The Power and Joy of Learning (eaea.org)