Urbanizált Közösségek fejlesztése az egész életen át tartó tanuláson keresztül. Tanuló városok és Közösségek válaszai

Tanuló Városok és Közösségek 4. Nemzetközi Konferenciája Pécsett – hybrid esemény zoom rendszerben

Téma: Urbanizált Közösségek fejlesztése az egész életen át tartó tanuláson keresztül. Tanuló városok és Közösségek válaszai

Időpont: 2022. szeptember – kezdés: 9.40am CET

Helyszín: Global Learning City Pécs – Tudástranszfer Platform/ Civil Közösségek Háza – 7621 Pécs, Szent István tér 17.

zoom link: https://us02web.zoom.us/j/87015627043?pwd=eTBNbU8zQVFlL0dsalNGcU5yM2NZUT09

Az esemény fókusza: Ez az intenzív program lehetősét teremt ahhoz, hogy a téma iránt érdeklődő résztvevők betekintést nyerjenek a tanuló városok és Közösségek néhány karakteres modelljébe és ezek gyakorlatába, különös tekintettel a helyi és regionális partnerségek sajátos dimenzióira. A plenáris ülés keretében japán, francia, szlovák, ír, magyar és holland példákat mutatnak be az előadók. A program második felében egy interaktív dialógust keretében vitatják meg a résztvevők  a közösségi képességek fejlesztésének kihívásait a tanuló városokat érintő lehetőségek és korlátok tükrében. Ezt a találkozót az ASEM Lifelong Learning HUB, a PASCAL’s Learning City Network, az UNESCO Global Network of Learning Cities, a MELLearN – Felsőoktatási LLL Hálózat, az EPALE Magyarország, a Bethlen Gábor Alap, a PTE  és Pécs MJ Város Önkormányzata támogatja. Együttműködő partnerünk az ASEM LLL HUB, a PASCAL Int. Observatory és az UNESCO Lifelong Learning Intézet.

Pécs város ezt az eseményt kétévente rendezi meg, mely a Pécsi Tanuló Város Fesztivál tudástranszfer eleme, ez is hozzájárul ahhoz, hogy a tanulást ünnepljük, történjék az formális, non-formális, vagy informális környezetben. Idén a gazdag program-kínálatot 52 partner intézmény/szervezet kínálja 85 programon keresztül 2022. szeptember 22. és 24. között. Pécs belvárosában és intézményi helyszíneken.

Reméljük, hogy a Konferencia és a Fesztivál résztvevői segítenek a tanulás sajátos, élményalapú útjainak bemutatásában mely egyszerre nyújt örömöt, értéket és megbecsülést a közösségben.

https://mellearn.hu/wp-content/uploads/2022/09/Final-Programme_Learning-City-Conference-in-Pecs_HUN_22_09_2022.pdf