A Stipendium Hungaricum Program hatása a változó felsőoktatási tanulási környezetre

Tisztelt Kollégák!

2024. június 5-én a Stipendium Hungaricum Program 10 éves fennállásának hivatalos zárásaként, a Tempus Közalapítvány Study in Hungary Igazgatósága konferenciát szervez a felsőoktatási oktatók és vezetők, valamint a nemzetköziesedés területével foglalkozó munkatársak részére.

Konferencia címe: A Stipendium Hungaricum Program hatása a változó felsőoktatási tanulási környezetre

Időpont: 2024. június 5. 10:00-16:30

Helyszín: Danubius Hotel Hélia, 1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.

A konferencia fórumot ad a változó tanulási környezet, a nemzetköziesítés, és a minőségfejlesztés nemzetközi trendjeinek és a hazai intézményi jó gyakorlatainak megismerésére plenáris előadások, kerekasztal-beszélgetés, interaktív szekciók és poszterkiállítás formájában.

 A konferencia témája

Magyarország célja, hogy nemzetközileg versenyképes felsőoktatási rendszert működtessen, amely választ ad a társadalmi kihívásokra, és támogatja az ország gazdasági sikerességét. A felsőoktatás minőségi fejlesztéséhez és nemzetköziesítéséhez – az idegen nyelvű képzési programkínálat kialakítása mellett – elengedhetetlen a tanulási környezet folyamatos fejlesztése is, amely a hallgatók és a munkaerőpiac részéről is elvárás. Fontos, hogy a tanulási környezet tartalmában és módszertanában megfeleljen a heterogén képzési háttérrel érkező hallgatók elvárásainak és tapasztalatainak, és építsen is erre a színes és gazdag hallgatói háttérre.

A nemzetközi hallgatók körében végzett véleményfelmérések azt mutatják, hogy a hallgatói elégedettséghez a tanulási környezet számos eleme hozzájárul, mint például a hallgatói szolgáltatások, a lakhatás minősége vagy az integráció. Ugyanakkor a felsőoktatási intézményről és magyarországi tanulmányairól alkotott véleményükben elsődlegesen a tanulási lehetőségek a meghatározóak.

A konferencián áttekintjük, hogy milyen tartalmi és módszertani fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy a felsőoktatásban tanulók – hazai és külföldi hallgatók egyaránt – inspiráló tanulási környezetben végezhessék tanulmányaikat, és a minőségfejlesztés további céljaira, kihívásaira is kitekintünk.

A program és a regisztráció részleteit május első felében küldjük. Az eseményen számítunk aktív részvételükre.

A felsőoktatás valamennyi területének képviselőit szeretettel meghívjuk poszterelőadás megtartására és szekcióban való előadói részvételreA benyújtás határideje 2024. április 30. A jelentkezéssel kapcsolatos minden információt elérnek az alábbi linken keresztül.

Kérjük, hogy a lehetőségről tájékoztassa kollégáit is.

Üdvözlettel:

Tempus Közalapítvány