Daily Archives: 2024.05.17.

20. MELLearN Felsőoktatási LL Konferencia

Sikeresen megvalósult a 20. MELLearN Felsőoktatási Lifelong Learning Konferencia az Óbudai Egyetemen

Időpont: 2024. május 15. szerda

Helyszín: Óbudai Egyetem – Főoldal – ÓE (uni-obuda.hu) 

Idén az Óbudai Egyetem látta vendégül a MELLearN Felsőoktatási Lifelong Learning Egyesület 20. alkalommal megrendezésre kerülő éves tanácskozását, melyen hazai és nemzetközi szakemberek vitatják meg az életen át tartó tanulást felsőoktatái környezetben jellemző trendjeit és kérdéseit.

Téma: Hatékony és fenntartható tudástranszfer és képességfejlesztés az egyetemeken a digitális transzformáció idején

A konferencia délelőtti programjában neves külföldi kutató és fejlesztő kollégák tartottak plenáris előadásokat az egyetemek változó oktatási és képzési, kutatási, valamint harmadik, tehát közösségformáló missziójáról, azok tényezőiről. Észt, finn, osztrák, amerikai, kínai és hazai egyetemek vezető kutatói reflektáltak a felsőoktatás lifelong learning kínálatát jelentősen befolyásoló technológiai és digitalizációs kihívásaira, az egyetemek szervezeti fejlesztésére hatást gyakorló minőség-eszközök alkalmazásának tapasztalataira, ugyanakkor a felsőoktatás által felhalmozott tapasztalatok lehetőséget adtak a tanuló szervezetként értelmezhető egyetemi közösség innovációját meghatározó folyamatok tematikus elemzésére is. A hatékony tudásmegosztás plenáris kerekasztalban és az azt követő nyolc tematikus szekcióban folytatódott gyakorlat-orientált példákkat felvonultató prezentációkkal.

Konferenciánkra 124 jelentkező regisztrált, ebből 64 előadás hangzott el elfogadott absztrakt alapján. A rendezvényt az EPALE Magyarország, a L’Harmattan Kiadó és a Konyári Pincészet támogatta!

A konferencia felhívása és programja elérhető itt: MellearN Egyesület

Az előadások alapján e-book formátumú elemző tanulmánykötet készül 2024 év végén, mely elérhető lesz honlapunkon!

A MELLearN az Európai Egyetemek lifelong learning Hálózatának tagja (http://eucen.eu), a Magyar Rektori Konferencia, a Tempus Közalapítvány és az EPALE Magyarország együttműködő partnere.

Dr. habil Németh Balázs

MELLearN-ügyvezető, elnökségi tag